2007. október 30., kedd

2007. október 28., vasárnap

Eddigi látogatóink

Itt van pár kép Kristóf eddigi látogatóiról - már akiről készült kép :)))

(Ha valaki mégsem szeretné itt látni a fényképét, szóljon, és törlöm innen :))






Hinta

Végre lett egy hintánk!!! Már nagyon fárasztó volt a pihenőszékkel hintáztatni Kristófot, ami a babával együtt kb. 10 kiló lehetett. Először nem volt elemünk hozzá, de már úgy is nagy könnyebbség volt, mivel csak lökni kellett a hintán, de most már akár elemmel is működtethetjük.

És még egy új hír: már második napja átalussza Kristóf az éjszakát!!! Ez azt jelenti, hogy fél 10 körül alszik el, és fél 6kor ébred (a tegnapi idő szerint ma fél 7kor)! Remélem ez így is marad hosszú távon :) az első nap után még nem mertem ebben reménykedni, de most már kétszer fordult elő. Igaz, hogy hajnali négytől már éberen feküdtem, és vártam, hogy mikor kér enni Kristóf, de majd csak hozzászokom, és végre újra aludhatnék egyben nyolc órát.

2007. október 26., péntek

Hathetesen

Szóval már hat hete, hogy megérkezett közénk ez a kislurkó :))) Sok mindent tanult ám ennyi idő alatt, és sokat is változott:
- Már vissza szokott mosolyogni ránk, bár ez még elég ritka, de remélem egyre többször lesz ilyen, mert nagyon édes
- Nem cumizik, pedig próbálkoztunk a cumival, hátha az megnyugtatja, annak ellenére, hogy idegenkedünk tőle. Nem igazán akarja elfogadni, csak nagyon ritkán. Pedig jól jönne néha megnyugtatásként, főleg mikor az autóban a mellettem lévő ülésen ordít a fülembe, én pedig próbálok vezetni és babucit nyugtatni egyszerre.
- Cumi helyett a hüvelykujját próbálgatja, és egyre többször rá is talál, amitől nagyon gyorsan megnyugszik. A baj csak az, hogy amikor szükség lenne arra, hogy megnyugodjon, akkor mindig eltűnik a fránya ujj, és csak nem akar a szájába kerülni. Majd megtanulja egyszer ezt is :) (miközben most írtam, először sikerült elaludnia napközben egyedül, mert szopta az ujját, hurrá :))) A leszoktatás és fogszabályozás problémája miatt később aggódunk.

- nagyon szeret hason feküdni és aludni is. Régen, ha ébren volt, nem szeretett hason feküdni, csak aludni. Most már akár negyedórát is fekszik hason, sőt nagyon ügyesen emelgeti a fejét (és a lábát is egyszerre, tiszta izom), és azt hiszem nincs már messze az átfordulás sem, mert sokszor már oldalra tudja emelni magát, és meg is tartja ezt a pózt. Innen már csak egy kis izom kell, és rögtön hanyatt fog feküdni.
- Fél kilót hízott hat hét alatt, ami azért is nagy teljesítmény, mert háromhetesen még mindig kevesebb volt, mint a születési súlya (4340 gramm) most pedig 5 kilós. Szóval az utsó három hétben kb. 70 dekát hízott, köszönhetően annak, hogy már van bőven teje anyának, a kezdeti nehézségek ellenére.

- és a második hét óta nem volt hasfájása, ami vagy a szerencsének, vagy pedig a napi fél liternyi köménymaglevesnek tudható, amit anya iszik, hogy elkerülje a hosszú, sírós, hasfájós órákat.
És persze van még egy csomó apróság, amit tanult, de azt hiszem nem untatnék vele senkit...



A barátnővel egy járókában :)))
Persze igazából egymásra sem hederítettek, de még lehetnek barátok...

2007. október 18., csütörtök

Hétköznapok ...

Kristóf nagyon szeret így valakinek a karján lógni, főleg, ha picit fáj a pocija, és ha már elmúlt a hasfájás, álomba szenderül :)

Kaptunk kölcsön olyan kádat, amiben nem kell tartanunk fürdés közben. Nagyon élvezi, hogy egyedül fürödhet. Egyedül azért örül a fürdés végének, mert utána jön a vacsi.

És itt egy videó a fürdésről

2007. október 17., szerda

2007. október 14., vasárnap

Ma 1 hónapos Kristóf

Ma már egy hónapos Kristóf. Gyorsan repül az idő és rengeteget változott már ilyen rövid idő alatt is. Például még kerekebb lett a pofija, és egyre nagyobb szemekkel nézelődik a világban. Egyre többet mosolyog, bár sajnos még nem tudatosan, és még nem sikerült lefényképezni.
A fényképezéssel hadilábon állunk. Azt hittem sokkal több fényképet fogunk készíteni róla, de mikor egyedül vagyok itthon napközben ritkán jut eszembe, hogy fényképezzek, este pedig amikor a Balu itthon van, már nem jók a fényviszonyok (a vakut nem szereti Kristóf és nem is áll jól neki :))
De azért itt van pár kép.
Esti éneklés - Apa és Anya addig fárasztja kisfiukat, míg végül a kisfiú úgy dönt inkább alszik, csak ne kelljen tovább hallgatnia: Igaz, nem is olyan kisfiú, mert már zsebes-kantáros nacit hord :))

A fürcsi és az esti hami után mindig Apa altatja a pocakján

Ilyen szép játszószőnyeget kaptunk:
És egy ilyen jó kis járókát, ahonnan Kristóf láthatja a szüleit, és így nem sír annyit, mint a kiságyban (egyébként egyre többet van egyedül ébren, anélkül, hogy sírna)


2007. október 3., szerda

Ritka pillanatok

Kristóf egyre többet sír sajnos, szóval az alábbi nyugodt pillanatok egyre ritkábbak :))) De azért kitartóak vagyunk, állítólag ez csak átmeneti időszak :)))