2008. június 17., kedd

De gyorsan szalad az idő... Megint régen írtam, ezért gyorsan összeszedtem a képeket, amiket mostanában készítettünk. Most is nehéz volt válogatni közülük, nagyon sok ari kép és videó van :))

Kristóf most már magabiztosan feláll, leül, illetve felül, és sokat mászik négykézláb és nem csak kúszva, és lépeget a bútorokba kapaszkodva. Sokat járunk játszótérre, homokozni, hintázni és a többi babával játszani. Ez utóbbi magával hozta, hogy egyre gyakrabban hallja tőlünk a "simi-simi" szót, ami azt jelenti, hogy pofozás helyett inkább simogassa a többi babát. Kitti már sokszor "elfut" Kristóf elől, mert fél tőle, vagy épp a játékát félti. De szerencsére találkoztunk hasonló korú és kedvű kisfiúkkal is, akik meg Kristóf játékára pályáztak, és el is vették tőle, vagy ők fejbe vágták Kristófot. Így teljes a kör :)))
A játszótéren már egész baba-bölcsit hoztunk össze, melegebb napokon hat-nyolc baba is ücsörög együtt a földön. Sokszor már alig férnek oda az anyukák.

Pár játszótéri kép:

Kipróbáltuk a táska-hintát, és nagyon tetszett neki. A baj csak az, hogy 10-11 kg-ót lóbálni, már elég nehéz, olyan, mintha egy karton ásványvizet kellene hintáztatni. Szóval a kipróbálás után már nem játszottunk ilyet többet, de azért nagyon édi a táskában:

Kedvenc játszóhelye otthon a dohányzóasztal. Ideális a magassága, és fel lehet rá pakolni a játékokat. Lehet csapdosni rajta és meg is lehet kóstolni. Sajnos ennek nyoma is van, elég komoly méretű fog nyomok formájában, főleg az asztallap alján, ugyanis az alsó két foggal karcolgatta a nagylegény.
Egyébként már hat foga van: kettő lenn, és hat fenn.
Elmélyült golyó-összecsapkodás :)))

Van egy új szokása - ami egyébként Nekem nem túlzottan tetszik - hogy folyton kinyújtja a nyelvét, valahogy így:

De biztos abba fogja hagyni, legfeljebb előtte párszor ráharap lecsüccsenéskor :))

A zongora pedig egy másik új kedvenc játék (és nemcsak Kristófnak, hanem a Balázsnak is)

Az almáimat még mindig kinézi a számból, de szó szerint. Ha eszem, akkor addig könyörög érte, hogy kénytelen vagyok odaadni és nem hajlandó semmi más hamival helyettesíteni az almámat, hiába kínálgatom.

Ez pedig a tegnapi nap csúcsa: a papírtörlő gurítása és tépkedése


Már készülünk a nyaralásra egy kis árnyékoló sátorral, vagy valami ilyesmi lehet, nem tudom, mi lehet a pontos neve. A lényeg, hogy véd a naptól és ez jól jöhet majd a Balaton parton.