2008. november 23., vasárnap

Itt a hideg

Jó hideg lett ma reggelre és leesett az első hó is. Kiváncsi vagyok Kristóf mit szól majd hozzá. Persze ez még nem az igazi hó - legalábbis nálunk - még nem lehet vele hógolyózni. Az biztos, hogy ezzel a hideggel járó plusz meleg ruhadarabokat, nem fogja díjazni, már így is elég nehéz felöltöztetni. Néha teljes erővel tiltakozik az öltöztetés ellen.

A múlt hétvégén Simontornyán jártunk az ottani nagyszülőknél. Kicsit féltem, hogy milyen lesz az út, mert egy nap alatt jártuk meg oda-vissza, de egész jól viselte Kristóf. És persze birtokba vette az ottani házat, kertet, játszóteret. Mindent nagyon alaposan megvizslatott, körbejárt. A legjobban talán a traktor tetszett neki.

Már nagyon várjuk a Mikulást. A kis barátokkal közösen hívunk egy Mikulást, majd beszámolunk róla, hogy tetszett a gyerkőcöknek.

Ezen a képen Simontornyán próbál motorozni - nem sok sikerrel, inkább csak egyhelyben áll a motoron ülve:


Itt pedig a Nagypapával közösen megvizsgálják az autót, hogy készen áll-e a hazaútra:
A hintalovon - illetve csikóhalon:
Egy újabb kép arról, ahogy bemászik a szekrénybe:

Így kéri, hogy kapcsoljuk be neki a tévét. Újabban már nem a Bebe Tv-t nézzük, hanem Thomas-t vagy Bob-ot. Nagyon tetszik neki, amikor Thomas átpöfög a hídon.
Esti fürdéshez készülődve:
Hiába hívogatjuk ilyenkor pancsizni, csak erőszakkal lehet a kádba vinni.
A teli pocak :))
Apa alkotása Duplo-ból:
Álmos reggelen Apa karjaiban:

2008. november 11., kedd

Vírus

Az elmúlt néhány nap rendkívüli eseményének okozója egy hányás-hasmenést okozó vírus volt. Mindenki elkapta a környezetünkben. Kristóf kezdte péntek reggel és szombatra már mi is és a kisbarátaink és azok szülei is lebetegedtek. Szerencsére gyorsan felépültünk mindannyian, és már lábadozva is játszhattak együtt a gyerekek, mondván már úgysem fertőzik meg egymást jobban.

Próbáltam szelektálni fényképek között, de nem mindig tudtam eldönteni, hogy melyik a legaranyosabb, blogra való kép, ezért inkább többet tettem fel, hogy hűen visszatükrözze, milyen viccesen küzd Kristóf a nála picit nagyobb macival:


Nagyon sokat játszik ezzel a kapuval, folyton felfedez rajta valami újdonságot. Rengeteg minden van rajta, és minden mozdulatra zenél vagy mond valamit - sajnos németül.
És végre, amire vártam. Kristóf segít a házimunkában - bár itt éppen a szőnyegbe nyomja a szöszöket, de a szándék a lényeg:
A locsolásban is próbálna segíteni, de egyelőre még nem engedtük:
Ezért inkább elkezdett felmászni a korlátra - na jó, nem mászik fel, nem kell megijedni. Mindig csak az aljára áll, és hátra lógatja a fejét. Nagyon szeret így nyújtozni.
Ha már nem locsolhat, akkor legalább felmossa a teraszt:
És még pár videót szeretnék feltölteni, ha sikerül, de már csak holnap próbálkozom.