2009. április 14., kedd

Húsvét

Holnapután indulunk Emeséhez - Balu nővéréhez - Atlantába. Már nagyon izgulunk a repülőút miatt:))
Előtte még gyorsan felteszem az utóbbi hetekben készült képek legjobbjait :))
Kristófnak március 15-én volt a névnapja. Sok ajándékot kapott, többek között ezt az autópályát:
És visszakaptuk a kölcsönadott babajátszószőnyeget, amit muszáj volt kipróbálni, bár majdnem beleszorult:
Az evés is egyre jobban megy egyedül Kristófnak, persze még sok megy mellé is, és ha elfáradt mi segítünk neki a kanalazással:

Balu szüleivel együtt ötösben elmentünk a helyi müv.házba, ahol vasútkiállítás volt. Kristóf nagyon élvezte, lehetett irányítani is a vonatokat:
Újabb tárolókat vettünk az Ikeában, és amíg újdonság volt, élvezettel borította fel Kristóf a dobozokat, majd várat épített belőlük, vagy épp belecsücsült.
A számítógép előtt, már egész jól kezeli az egeret :)) Ilyenkor a vonatos képernyőkímélőt kapcsoljuk be neki, nagyon szereti. Már kénytelen voltam pár napra eldugni a laptopot, hogy ne akarjon még evés közben is vonatokat nézni.
Mennyi mindenre jó egy bili :)) Másra még úgysem használjuk. Itt éppen a hifihez való hozzáférést segíti. Egyébként már azt is nagyon ügyesen kezeli a kis maki. Bekapcsolja a rádiót, és feltekeri max. hangerőre. Ezúton is bocsi a szomszédoktól, igyekszem ilyenkor gyorsan normális hangszintre váltani, de néha annyira cukin mosolyog és táncizik Kristóf, hogy kicsit kiélvezem a pillanatot:
Simontornyán voltunk húsvét vasárnapján. Rengeteg izgalmas dolog volt ott. Persze nem a tojásra gondolok a fűben, hanem a talicskára és a betonkeverőre:


Na, és persze az ebéd a szabadban:

A bölcsiben is tartottak húsvéti ünnepséget. Kristóf festett egy tojást is. Volt igazi nyuszi is, akit simogathattak a gyerkőcök. És persze sok csoki is volt, mert teljesen felpörgött tőle, és alig volt hajlandó mást enni aznap délután. Megállás nélkül hangosan kiabálta nekünk, hogy "hamma-hamma"
Húsvét szombaton délután pedig a nagyiéknál voltunk a kertben. Sok csoki és festett tojás volt elrejtve, Kristóf mindent megtalált, de miután egy csokinyuszi is előkerült, teljes figyelmét a csoki eltüntetésére szentelte. Azután pedig felfedezte, hogy a műanyag napozóágy remek csúszda, úgyhogy alig lehetett este hazacsalogatni.

2009. április 7., kedd

Motorozás :)

Végre itt a jó idő!!! Nagyon-nagyon örülünk neki.
Lekerültek a kabátok és a sapik, csizmák helyett sportcipők kerültek elő. A délelőtti-délutáni séták végeztével alig lehet hazacsalogatni őket, a gyerkőcök alig akarnak hazajönni, annyira élvezik a játékot és a napsütést. Homokoznak, aszfaltkrétáznak és leginkább motoroznak!!! Imádnak motorozni!!! Kristóf nagyon ügyes, gyakran meglep egy-egy kitérő manőverrel, pedig én ugrásra készen állok, várva, hogy elkapjan, ha elesne, de az utolsó pillanatban beveszi a kanyart, vagy megáll a többiek előtt.
Győző apukája lekamerázta az egyik csapatos motorozást, amikor is egyszerre mind a négy gyerkőc felment a kapualjba és majd hangos csatakiáltással nekiindultak lefelé a lejtőn, és a szülők egymást kerülgetve igyekeztek elkapni a csemetéiket, nehogy az úttesten landoljanak. Aztán újra és újra visszamentek, hogy megint egyszerre legurulhassanak.
Íme a videó: