2009. július 30., csütörtök

Hőségben

A bárányhímlő megjelenése óta kicsit hajszásan és nagyon melegen teltek a napjaink. Két hétig tartott a bárányhímlő és három-négy napig nagyon megterhelő volt a Pici fiúnak és nekem is. Napi háromszor zuhanyoztunk, a végén már kezet mosni sem akart a fürdőszobába jönni, annyira nem szerette a zuhanyzást. Nekem pedig nagyon hiányzott a társaság, és ha néha le is mentünk sétálni, akkor is csak árnyékban mehettünk és menekülni kellett a többi gyerkőc elől. Közben a Balázst is megműtötték lágyéksérvvel, szóval egy hétig ő is csak feküdt itthon, nem tudott segíteni. De azóta a Balu is rendbejött, Kristóf is meggyógyult és újra jár bölcsibe, ami óriási megváltás volt.
És még egy hír: visszamegyek dolgozni szeptember közepétől, így Kristóf augusztus közepétől teljes jogú bölcsis lesz. Kiváncsi leszek rá, hogy fogja bírni, ezért hagytam egy hónap próbaidő - beszoknia már úgysem kell - és nekem is lesz egy hónapom, hogy itthon elrendezgessem a lakást.

Ez volt a legsúlyosabb nap a pöttyök számát és színét tekintve:
Apa műtét után kisvakondot néz Kristóffal. Ez ugyanis number 1 mese lett, annyit néztük a betegség alatt, ezért kénytelen voltam szabályokat bevezetni a napi mese mennyiséget illetően. Főleg, mert Kristóf megtanulta kinyitni a tévészekrényt és bekapcsolni a dvd-lejátszót. Sőt, még a lemezeket is profin cserélgeti. Mostanra pedig már előre mondja vagy mutatja, hogy mi fog történni a mesében.
Apa csavarhúzója a legjobb játék. Ébredés után sokszor még vagy félórát heverészik Kristóf a kiságyban, ilyenkor néha a csavarhúzót is kéri - rámutat a csavarokra és azt mondja "apaja" - Apáé.

Egy újabb Atlanta Braves-es kép, immár a teljes létszámmal:
Szájharmónikával:

Kristóf meséltet magának :))

Itt pedig egyedül olvasgat:

2009. július 7., kedd

Bárányhimlő :(

Elérkezett a bárányhímlő ideje. Szombat éjszaka belázasodott Kristóf, ezért reggel elvittük az ügyeletre, mire odaértünk már előjött két-három pötty, és kiderült,hogy ez bizony bárányhímlő. Azóta sok-sok újabb pötty jött elő, de szerencsére Kristóf nem vakarózik. Most itthon telnek a napjaink, napi háromszori zuhanyzással, hogy elkerüljük a pöttyök fertőzését és sok-sok mesét olvasunk és sok mesét nézünk a tévében. Egy ideig kihagyhatjuk ezt a jó kis pancsolást a kádban,nehogy leázzanak a pöttyök:
A két igazi Atlanta Braves drukker:


Emesével:

Kölcsön bicikli - már felhoztam a lakásba, mert fárasztó volt magammal cipelni, ha véletlenül ezzel indult el a játszótérre, mivel még nem tudja tekerni, csak lábbal hajtja:
Nagyon ügyesen szaxizik:

Voltunk állatkertben. Kristóf most járt ott először. Nagyon tetszett neki. A három legjobb dolog: a kecskék etetése az állatsimogatóban, a galambok és kacsák kergetése és az elefánt etetés. Ez utóbbi nekem is nagy élmény volt, soha nem csináltam még. Az elefánt az ormányával tök erősen szippantotta ki Kristóf kezéből az almákat és répákat. És Kristóf nagyon ügyes és bátor volt. Sok idősebb gyerek nem merte etetni az elefántot és a szülők adták oda a hamit.
Itt a kecskéket eteti - be is lehetett menni közéjük, de akkor nem lehetett etetni, mert az összes kecske odajött. Emese táskájába bele is haraptak, mert érezték, hogy ott a Zoo-csemege. Gyorsan ki is menekültünk :))
Itt a kecskék között Apával: