2010. április 26., hétfő

Végre jó idő!!!!

Kezdetnek egy igazi tévénézős kép: Egyébként pedig szerencsére mostanában ritkán tévézünk, lehet, hogy rájött Kristóf, hogy tévé nélkül kerekebb a világ....
Nagyon örültünk a jó időnek, ezen a hétvégén sokat is voltunk a szabadban. Szombaton a bölcsivel voltunk Tápiószentmártonon a Kincsem Lovasparkban, és nagyon jól éreztük magunkat. Kezdetnek Kristóf rögtön egy újdonságot próbált ki: élete első tölcséres fagyiját:
Utána felfedeztük a játszóteret:

Kitti is ott volt:

És aztán lovaskocsikáztunk - bár ehhez minden szülői tekintélyünket be kellett vetnünk, mert Kristóf nem akart felülni a lovaskocsira. Persze utána megkérdeztük, hogy: "jó volt?"-e és a válasz a "de" volt :)))

Vasárnap pedig a veresegyházi medveotthonban voltunk:

Kristóf lelkesen etette fakanállal a macikat:

És felmászott egy légvárba, és nagyon-nagyon féltettem. Legalább 10 m magasra mászott fel az egyik oldalon, a másikon pedig lecsúszott, de én közben végig szídtam magam, amiért elengedtem. Már láttam a lelki szemeimmel, ahogyan vagy ő vagy másik gyerek felfelé mászás közben megcsúszik és lesodorja a többieket.... vagy ahogy lecsúszás közben rosszul fordul és mondjuk fejre áll a végén... senki nem mondta, hogy ilyen stresszes szülőnek lenni. Bezárom a szobájába!!! :)))
Egyébként nagyon sokat fejlődött, rengeteget beszél és még mindig a mese a mindene. Szerencsére egyre kevesebbszer tévéből, most inkább mi mesélünk, szinte bármiről. És nagyon sokat beszél már, naponta 10-20 új szóval lep meg. Persze az akarata is fejlődött, és sajnos rábeszéléssel már nem tudom átugrani a kritikus helyzeteket.... hagynom kell, hogy sírás formájában kiadja magából a dühöt, vagy csalódást, és utána minden ok.
Mostanáig ez a legszebb kor: szófogadó kisfiú, lehet vele beszélgetni, szerepjátékokat játszani, viccelni és még sokat is alszik :)))) Lehet ennél jobb???

2010. április 5., hétfő

Március: Kristóf névnap, Simontornyán

Kristóf a bölcsivel az Állatszigeten járt. Ez a Rex kutyaotthon állatszigete, ahol háziállatok vannak. Egy vidéki gyerkőc nap mint nap találkozik ilyen állatokkal, a városi bölcsis gyerekeknek ez külön program. Vannak tyúkok, kakasok, kacsák, malacok, lovak, szamár, kecskék, őzike... Sok-sok almát répát vittek magukkal, szóval aznap nem éheztek az állatok, mert sok ügyes bölcsis etette őket lelkesen. Kristóf a bölcsivel az Állatszigeten járt. Ez a Rex kutyaotthon állatszigete, ahol háziállatok vannak. Egy vidéki gyerkőc nap mint nap találkozik ilyen állatokkal, a városi bölcsis gyerekeknek ez külön program. Vannak tyúkok, kakasok, kacsák, malacok, lovak, szamár, kecskék, őzike... Sok-sok almát répát vittek magukkal, szóval aznap nem éheztek az állatok, mert sok ügyes bölcsis etette őket lelkesen.  Utána pedig ők is megkóstolták a répát, almát:
Egy igazi műalkotás duplóból:Birkózás!!!Egy új játék névnapra, természetesen duplós:Simontornyai diószedés húsvét előtt - tojás és csokinyúl helyett diókat gyűjtött Kristóf a fűből:A hős várvédők:
Forma 1 dédipapával:Óriási húsvéti csokinyúl: Kicsi a rakás: