2010. május 15., szombat

Simontornyai utóhúsvét

A bölcsi most rakott fel a képeket a közös piknikről a lovasparkban, íme az egyetlen, amin rajta vagyunk: Amit aztán le is vetítettek sok más képpel együtt anyák napján. Sajnos nekünk nem sok képünk készült erről az eseményről, de talán a bölcsitől lesznek még képek. Nagyon jó volt, és büszkék voltunk Kristófra, ő vezette a bölcsisek sorát, mögötte pedig szorosan Kitti volt:
Múlt vasárnap pedig "utóhúsvét"-ot tartottunk a szokásos simontornyai húsvét helyett, azt reméltük, hogy mostanra már biztos jó idő lesz. Többé-kevésbé jó idő is volt, de pl. pont az ebéd közben jött egy nagy zuhé, úgyhogy félig ülve - félig állva ettük meg a finom bográcsgulyást és a lángost. Kristóf nem bízott a nagyok bográcsgulyásában, ezért ő saját levest főzött:

Klári:
Andrissal:
Az ebéd:
Apa és Máté:
Az unokák egy csapatban és Kristóf:

Dédipapával:
Máté és Klári:
A szokásos kávé:
Szóval ide tűntek a csipeszeim :)))
Kittivel:

És sajnos a megfázástól, vagy a csütörtöki úszástól begyulladt Kristóf füle :((( Szóval a hétvégét itthon töltjük és próbáljuk feltalálni magunkat, hogy ne unatkozzunk és közben gyógyulni. Pl. biciklizni a lakásban :)) vettem egy bob mester-es kosarat a biciklihez, és muszáj volt kipróbálni azon nyomban. Mivel ki nem mehettünk, így a lakásban próbáltuk ki. Kristóf bele is pakolta a konyhai nagyfiók minden kincsét: szemeteszsákokat, alufóliát, celofánokat és a kulacsot, és fel-alá biciklizett vele a lakásban.
Itt nem morcos, hanem épp berregő hangot adna ki teljes átéléssel, mintha csak egy igazi nagy motor lenne:

2010. május 2., vasárnap

Majális

Kristóf első igazi majálisa volt most szombaton.
Kimentünk a Felvonulás térre, és ahogy megérkeztünk Kristóf megállíthatatlanul elkezdett futni a dodzsem felé. Szerencsére a korhatárokat nem vették komolyan, így kétszer is felült Baluval. Másodszorra már egyedül kormányzott a pici fiú, Apa csak a pedálokat nyomogatta. Én pedig teljesen meghatódva, büszkén és agyonparázva figyeltem őket :)) Aztán egyik játéktól a másikig rohant és mindent kipróbált, amit csak egy ekkora gyereknek megengedtek.
Ez volt a kedvence. Egy vonat, aminek mindig az elejébe ült, és néha utasai is voltak.


És a sárkányvasútra is felültünk, ami utólag kissé túlzásnak tűnt, de azt mondta, hogy jó volt :)) Remélem, mert azért mosolyogni nem láttam közben.


Rally-s baleset videókat nézegettünk: