2011. augusztus 23., kedd

Balaton

Idén is voltunk nyaralni Zamárdiban a már tavaly jól bevált szálláson. Kristóf most már nagyon élvezte a Balatont, ez volt az első igazi nyaralásunk vele - tavaly mindig beteg volt - és nagyon élvezte a strandolást, fagyizást és Nikivel rengeteget játszottak, így mi is sokat tudtunk pihenni.

Indulás előtti este:
Újra együtt a két tesó :)
A pancsolás utáni didergés közben szinte mindig mesélni kellett :) Hasznos volt a dinós könyv, amit utazás előtti nap szereztem be.
Egy szeles napon, amikor csak este merészkedtünk vízbe:

Az esti mese közben a két cumis gyerkőc:
És Ádival is:
Itt pedig már az itthoni medencében, amibe mi is beleférünk még éppenhogy :) Bár Kristóf Balatonra menne szívesebben, de azért valamennyire pótoljuk vele a "nagy tavat"

Pancsi utáni esti mese az összes alvós állat társaságában:

2011. augusztus 12., péntek

Nyár összefoglaló I.

Rég nem írtunk és már elég nehéz is felidézni mi minden történt a nyáron.

Kristóf rengeteget okosodott, ügyesedett. A kedvenc játékai mostanában a dínók. Minden azzal kezdődött, hogy Emese hozott neki egy interaktív pteranodont - persze akkor még nem tudtuk, hogy így hívják - egy mesesorozatból, a T-Rex Expresszből. Azóta egyfolytában ezt a sorozatot nézzük, és már én is rengeteg dínó nevét megtanultam. Hihetetlen, de Kristóf sokszor jobban tudja, mint én, hogy melyik dínó mire képes, és mit eszik, sőt néha még azt is, melyik korban élt. Tényleg olyan az agya most, mint egy szivacs, mindent megjegyez, ami egy picit is érdekli.

Emesével jártak a Margit-szigeten, de persze a sok séta nagyon fárasztó egy ilyen kis embernek. De még ez a pihenés is kevés volt, szegény Emese cipelhette a 17 kilós nagyfiút az autóig :)
És hát az autóból kiszállni is nehéz:
Voltunk gyermeknapkor a Felvonulás tér-en, kicsit "vidámparkozni", ha már a majális olyan esősre sikerült.


És egyik hétvégén meglátogattuk Netti keresztmamát Tatán, és hát a fagyizó kihagyhatatlan megálló volt:
Az Öreg-Tó
Nagyon-nagyon finomat hamiztunk, köszi Netti :)
Kristóf nagyon élvezte a kertet. Labdázott, ugrándozott, és lelegte a gyümölcsöket a konyha-kertből - ami egyébként nagyon szerény név egy ilyen óriási veteményesnek - főleg ribizlit és málnát evett, így nem csoda, hogy végül a grill husikból nem is evett.
Apa mindig kitalál valami új, ötletes sk játékot. Most egy origami cápa volt soron. Nagyon tetszett, egészen addig, amíg Kristóf kezébe nem került, mert akkor elkezdett kergetni vele, és negyedórán keresztül üldözött a lakásban fel és alá.
Egy hétvégi játszóterezés a szomszédokkal:

Készülvén a költözésre jártuk a barkácsáruházakat. Persze akkora kertünk nem lett, hogy egy ilyen fűnyíró gépet vegyünk, de azért Kristóf alaposan kipróbálta az áruház kínálatát:

Apa autói, transformers-ei már nem tiltott játékok, egy kitétel van csak: vissza kell tenni őket helyükre :)) még akkor is, ha ilyen magasan vannak.

Meglátogattuk Kittiéket Dunakeszin. Amíg Kristóf Kittit fűzte, mi élveztük a jó időt és a hatalmas kertet és az átmeneti nyugalmat:
Kitti és Kristóf a legújabb dínókkal ismerkednek:
Emesével voltunk piknikezni a patakparton, mivel a nagy költözködés miatti dobozolás során előkerült a közel három éves érintetlen piknik hátizsák :)
Vonatlabirintus - már rengeteg elemünk van hozzá :)
Miután átvettük az új házat, két hétig még nem költözhettünk, mert a festőké volt a terep. De a kertet birtokba vettük és minden du. mentünk locsolni, hintaágyazni és autózni. Ja, és meózni, bár arra nem igazán volt szükség, remek munkát végeztek a fiúk.
A gipszkarton sínnél nincs is jobb autópálya:
Költözködés előtti esti csendélet :)


Felavattuk az új házban a grillezőt:
Múlt hétvégén pedig Vidámparkban jártunk Petráékkal. Nyitáskor ott voltunk, az apróságok 2-ig maradtak, a bevállalósabb szülők pedig (nálunk: én :) ) zárásig :))
Gyerekdodzsem:
Tűzoltó fiúk:
Kisvonat:
Kis-hullámvasút:
Mesecsónak, a bejárat:
Mesecsónak, a kijárat:
Búcsú a régi lakástól: